Emmy Petersson

MWF Motivation
 
Min absoluta favorit pod just nu! Jag älskar allt som handlar om personlig utveckling! Jag går på så många seminarier jag kan, följer instagram konton, poddar, böcker.... you name it!
Jag suger i mig så mycket böcker och liknande jag kan, som hjälper mig lära känna mig själv och förklarar varför jag är som jag är. 
Boken Hemligheten har hjälpt mycket exempelvis.
 
Kan ju berätta att jag just nu är något slags känslomässigt vrak. Jag börjar typ böla för minsta lilla och då har jag alltid varit en person som inte har någon kontakt alls med mina känslor. Så jag gissar att jag får sota för det nu, haha!
Jag har så fruktansvärt svårt att identifiera känslor, vad det är jag känner! För känner gör jag ju, ibland mer eller mindre. Men jag har svårt att förstå vad det är jag känner. Jag har alltid tryckt ner mina känslor, gömmt allt i en mörk källare i mitt djupare inre, slängt nykeln och låsas som det regnar. Jag är livrädd för att vissa mina känslor och det ligger extremt myket skam i det hela för mig. 
 
Jag skäms väldigt mycket över mig själv. För jag har aldrig kännt att jag varit tillräcklig, att jag är älskvärd, att jag måste hela tiden visa mig värdig. Jag är så rädd att bli lämnad, att inte bli älskad, att inte få känna närhet och trygghet. Har alltid kännt mig ensam och har alltid varit det svarta fåret. 
 
Idag är jag vuxen, idag är jag en annan människa. Men de kännslomässiga såren jag har inom mig finns fortfarande kvar och gör mitt liv idag väldigt svårt ibland.