Emmy Petersson

2015 Förändringens år
 
Kändes som det var dags för en förändring!
 
Personlig utveckling är det min existens andas nu!
 
Energitjuvar 
Vi har alla de där människorna i våra liv som tar mer än va de ger. Dom där negativa, skeptiska och glädje dödande. Eller dom som vi älskar så innerligt men tar dig förgivet! Eller dom som du kännt sen långt tillbaka men inte längre passar in i ditt liv. Människor med kasssa attityder, människor med förlegade sanningar.
Dom är släkt och vänner, bekanta... you name it! 
Dessa människor suger energi och mer stjälper än hjälper. Om jag ska vara den bästa Emmy jag kan vara så är det inte med dessa nära inpå mitt liv. Och väljer att minska den kontakt jag har med dessa människor. För jag vet att jag mår så mycket bättre av det! 
 
Ovanor
Vi alla har dom, jag har dom. Och dom ska bort! Aktivt syna mig själv i sömmarna! Och skapa nya vanor. Nya bra vanor. 
 
Dåliga attityder
Jag kan komma på mig själv så många gånger att jag går in i något med en negativ attityd! Jag blir så arg på mig själv för så klart blir det inte nå bra om jag redan har bestämt det innan. Så blir jag ännu bittrare när resultatet blir kasst. I dessa situationer gäller det att göra ett aktivt val, VÄLJA ATTITYD!
"Jag väljer att gå in i det här med en positiv och nyfiken attityd!" Exempelvis...
Detta gör jag för att skapa mig de absolut bästa förutsätningarna i det jag gör. Men även göra mig mottaglig för nya möjligheter. Jag tror att många möjligheter åker rätt förbi oss bara för att vi inte är öppna för dom! 
 
Valda sanningar
Så här är det... jag kan inte baka. Det är en av mina valda sanningar. Jag har bara funnit mig i att jag inte kan baka. Skrivet i sten kommer aldrig ändras. Jag har valt att det är sant att jag inte kan baka. Vilket är rent skit snack, klart jag kan baka. Om jag vill... just det.. om jag VILL!
Så jag har har valt att använda en av mina överdrivna styrkor till att hitta mina valda sanningar och utmana mig själv att ändra dom!
 
Gränspoliser
"Comfortzone - It's a beautiful place, but nothing ever grows there!"
Visst det är väldigt obehagligt att gå utanför sin komfortzon. Gränspoliserna står där vid kanten av komfortzonen och säger.. nää hit kommer du men inte längre. Istället för att ta oss igenom våra räddslor så låter vi dom diktera våra liv. 
"Känn rädslan och gör det ändå, vad blir konsekvensen om du inte gör det?"
"Priset vi betalar för att backa för våra räddslor är ett dyrt pris"
 
Överdrivna styrkor
Identifiera problem- Jag har väldigt lätt att identifiera problem. I många fall är detta en väldigt bra egenskap. Speciellt typ på ett företag osv. Men när den är överdriven som i mitt fall apliceras den på fel ställen i livet och för mycket. Exempel, Jag har väldigt lätt att se fel hos andra och tycker och tänker om andra ist för att ta en titt i spegeln.
 
Stolthet- Som jag nämde innan så har jag väldigt svårt att erkänna mina egna problem, ännu mindre ta kritik om dom. Man ska vara stolt över sig själv och sina prestationer men i mitt fall så gör det mig väldigt introvert och lyssnar ogärna på andra. 
 
Analyserande- jag ska tänka igenom allt, ska veta allt innan jag gör något. Vilket gör min start sträcka väldigt lång. Det är på något sätt inte värt att göra saker om jag inte vet att jag kan vinna eller vara bäst. Jag sätter så oerhört orimliga krav på mig själv. Det är som att jag måste vara expert på allt jag gör. Jag analyserar allt så jag inte ska misslyckas.
 
Det här inlägget blev mycket längre än vad det var menat att vara! Men här varsegod ta del av mig och min utvecklig. Kanske utvecklades du lite också i processen? Kanske kan du känna igen dig i något jag skrivit. Kanske är du någons energitjuv, kanske låter du dina rädslor hålla dig tillbaka? Du kanske har en hel del valda sanningar att göra slut med?
 
Som sagt, förändringens år!